top of page

Wat is Pixelhobby®?

Pixelhobby® is een creatieve hobby, waar je uren zoet mee kunt zijn. Het vergt enige concentratie

maar je hoeft er niet veel bij na te denken, wat super ontspannend werkt!

 

Creëer Pixelhobby-werken met persoonlijke foto's, onze patronen of maak je eigen creaties!

Er zijn meer dan 1000 bestaande patronen die je kunt vinden in de patronen catalogus, maar je kunt er dus ook voor kiezen om zelf een patroon te maken van

 je eigen foto's.

Kies of maak een patroon en zorg dat je alle benodigde materialen,die je kunt vinden op het patroon, bij elkaar hebt verzameld. 

Je kunt ook kiezen voor een complete set of kit.

De materialen kun je vinden in een van onze winkels.

Pixelen_pixel_gif_2.gif

 |   NO GLUE OR IRON NEEDED

INSTANT FIXED

Wat is Pixelhobby?
Uitleg Pixel
Hoe werkt Pixelhobby?

Hoe werkt een
kleurpatroon? 

Met de kleine sets van Pixelhobby® wordt er gebruik gemaakt van een kleurpatroon.

Plaats de transparante basisplaat over het patroon. Gebruik het patroon als gids en druk de pixels op de juiste plaats op de pinnen van de basisplaat.

Pixel XL neemt 4 pinnen in gebruik en de kleine Pixel 1.

De pixels kunnen met de vingers of met een pincet op de basisplaat worden gedrukt. De pixels zitten direct vast, er is geen lijm of strijkijzer nodig.

De grotere sets van Pixelhobby® werken met een symbool patroon, om zo alle (36/316) kleuren goed te kunnen onderscheiden. Ook wanneer je jouw eigen foto's gaat pixelen werk je met symboolpatronen.

Hoe werkt een symboolpatroon? 

symbolen-0.png

Als je kiest voor een pixel project met een symboolpatroon, dan zul je zien dat het patroon is opgesplitst in delen. Elk patroondeel bevat 4 symbolen met een nummer, die staan voor één bepaalde kleur.

De symbolen verwijzen naar het kleurnummer dat aan de achterkant van de pixelmatjes is te vinden.

Gebruik het kleurnummer dat overeenkomt met het getal achter/voor het symbool. Dezelfde symbolen staat op ieder patroondeel voor een ander kleurnummer. 

Je kunt de transparante basisplaat over het patroondeel heen schuiven, zodat je precies kunt zien waar elke Pixel kleur geplaatst mag worden.

Je hoeft dus niet te tellen. Let er goed op dat de pijl op de achterzijde van de basisplaat altijd dezelfde richting op blijft wijzen (voor de oriëntatie).  Plaats de pixels met een pincet of je vingers op de pinnen van de basisplaten. De pixels klemmen zich vast, er is geen lijm of strijkijzer nodig.

 

Als het patroondeel klaar is, kun je de basisplaat op het volgende patroondeel schuiven.

Deze stappen kun je herhalen totdat de basisplaat is vol gepixeld. Is de basisplaat vol gepixeld? Dan kun je beginnen aan de volgende basisplaat en zo verder.

Op het patroon wordt aangegeven welk patroondeel bij welke basisplaat hoort.

Als het project helemaal klaar is kun je de basisplaten aan elkaar koppellen met de zwaluwstaartjes en vervolgens inlijsten.

Hoe werkt een deelpatroon?
Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig? 

Screen Shot 2019-04-02 at 15.59.03.png

Basisplaat

De basisplaat van Pixelhobby® heeft maar liefst 2000 pinnen (50x40). Aan de achterkant, van deze basisplaat, staat een pijl afgebeeld. Deze pijl geeft de oriëntatie van de basisplaat en het pixelwerk aan. Bij het pixelen is het belangrijk dat de richting van de pijl altijd de zelfde kant op wijst. Bijvoorbeeld altijd naar boven of altijd naar rechts.

Pincetten

Onze pincetten zijn speciaal ontwikkeld

voor Pixelhobby®. Welke is jouw favoriet?

symbolen.png
symbolen.png
symbolen13.png
symbolen12.png

Zwaluwstaartjes

Aan de achterkant van de basisplaat zitten 4 inkepingen. Deze inkepingen zijn gemaakt voor de zwaluwstaartjes. Met deze zwaluwstaartjes kun je de basisplaten aan elkaar koppelen. Je kunt het project zo groot maken als je zelf wilt!

symbolen.png

Inlijsten

Wil je een lijst bestellen voor jouw pixelwerk? Het bestelnummer van de juiste lijst vind je op de eerste bladzijde van het patroon, de materiaallijst. Bijvoorbeeld 2x2P of 4x5L.

Screen Shot 2019-03-25 at 14.38.04.png
bottom of page